Ordförande

Sommarbrev 2024


Kära medlemmar!


I skrivande stund är det Nationaldag – 6 juni. Försommaren är en härlig tid, vårens tveksamhet med väderlekens hit och ditande har förbytts till mer gynnsam temperatur och dagar med sol. Men…lite regn skulle intes kada, kantarellerna behöver H2O för att kunna skicka upp sina gula hattar ur skogsmyllan och frilandstomaterna i vår köksträdgård kräver ständig tillförsel ur tappkranen för att inte tappa humöret – till glädje också för kommunens ekonomiavdelning som skickar ut vattenräkningen.


Nog nu om naturobservationer och över till SPF Seniorerna i Salem Vi har haft en bra vårtermin med flera evenemang – Hollandsresa, föredrag om fåglar med Gigi och Ronnie Salo, endagstur till Filmstaden i Råsunda, tipsrundor med målgång i Garnudden, ”Melodier vi minns” med Björn Hemstad och Femkamp i Hågelby dit vi bjöds in av kompisarna i SPF Botkyrka. Årsmöte med middag genomfördes i februari. Nu återstår den traditionsenliga Sommarlunchen i Trosa den 12 juni och en sista Tipsrunda dagen efter. Sedan kan vi i styrelsen ta sommarlov med gott samvete och vila upp inför höstens aktiviteter.


Vad har vi då på menyn att erbjuda medlemmarna när vi lägger sommaren 2024 till handlingarna? Jo, 41-årskalas, endagsresa till Gamla Uppsala, träff med kyrkoherden, föredrag om hur vi räddar gamla bilder, Julbord på hittills obekant ställe samt Årets böcker med bibliotekets personal och lite annat. Vi har precis fått ett rykande färskt Höstprogram från tryckeriet, som ni kommer att hitta i era brevlådor inom en snar framtid. Programmet kommer också att finnas på vår hemsida – spfsalem.se


Vi har bra koll på ekonomin, så bra koll att vi kan subventionera lite, till exempel 41-årsfesten i september som har ett attraktivt pris för oss som gillar party. Vi kommer också att ha ett bra pris på årets Julbord, även om det nu är lite tidigt att informera om var, när och hur det ska äga rum. Restaurangerna presenterar sina erbjudanden framåt september.


Glädjande nog så är det god tillväxt i medlemsmatrikeln, vi får ständig påfyllning med nya seniorer – idag är vi 319 medlemmar och 6 vänmedlemmar(som alltså är med i en annan SPF-förening men som kan haka på arrangemang eller resor som vi ordnar)! Vi ska fortsätta med att utveckla samarbetet med SPF-föreningarna i grannkommunerna och vi har även några gemensamma arrangemang tillsammans med PRO här i Salem. Föreningen har tre representanter i kommunens Seniorråd och där följer vi - och påverkar – i frågor som rör de äldres situation.


Styrelsen vill tillönska er alla en riktigt bra sommar och välkomna åter till våra evenemang i höst.


PO Lindberg

Ordförande