Ordförande

Brev från ordföranden 7 juni 2022


Kära vänner!


Idag hade vi det sista styrelsemötet för vårterminen 2022. Huvudnumret på agendan var höstens program och finslipning av detaljer – ”Har vi bokat bord till Salemsdagen den 27 augusti? Någon som har ideér kring plats och dag för Julbord? Hur gör vi för att glutenallergiker ska kunna få något att äta på Skåneresan i september?” Ett axplock av diskussionspunktet alltså.


Viktigt är också medlemsvärvning. Ni medlemmar har faktiskt rekryterat sex nya proselyter under den senaste månaden. De är registrerade och nu väntar vi med spänning på att de ska betala avgiften – när den har kommit in så får värvaren en oskrapad Trisslott!


Vi fortsätter med Tipsrundor den första torsdagen i månaden, datum, tid och plats finns angivet i Höstprogrammet som ni hittar här på Hemsidan. Dessutom är det utdelat i er brevlåda.


I höstprogrammet dyker en kär bekant upp; Bengt G. Gustavsson. Han har ju gästspelat som föreläsare hos oss tidigare, vi minns alla hur han med talande åtbörder och expressivt uttryck lärde oss skillnaden mellan Plantskola och Handelsträdgård! Jag för min del kommer aldrig igen att blanda ihop dessa två näringar. Nu ska han berätta om framväxten av nykterhets – och frikyrkorörelsen i vårt (då) lilla samhälle i slutet av 1800-talet.


Kulturskolan i Salem är en institution att värna om. Många talanger på musikens estrader är sprungna ur denna tonala kuvös. Onsdagen den 12 oktober ordnar vi en musikalisk afton på Rönningeborg med elever och lärare. Det blir något gott att äta och för de som så önskar ett glas vin. Kolla i Höstprogrammet om pris, exakt tid och hur anmälan ska gå till.


Det finns några andra aktiviteter planerade för hösten, men detaljerna kring dessa är inte helt glasklara ännu. Håll därför koll i Facebook-gruppen spfsalem eller här på hemsidan.


Ja, det var allt för den här gången. Jag säger som Konungen: Glad Midsommar!

PO Lindberg