Ordförande

Höstbrev från Ordföranden


Vänner,


I skrivande stund sitter jag med en kopp kaffe med varm mjölk, klockan är 06.15, det regnar lite lätt, tyst det är i huset och temperaturen utanför köksfönstret är 7,8 plusgrader. Våra två katter har precis kommit in och ser sura ut, lite frusna och trötta efter en natts jobb i trädgården. Min slutsats baserad på dessa fakta är att hösten har kommit för att stanna.


Hösten är inte enbart av ondo. Det innebär också att vi nu dragit igång verksamheten i vår förening efter sommaren – den förstaTipsrundan och Bussutfärden är redan avklarad. Om några veckor är det dags för 40-årsfest. SPF Seniorerna i Salem bildades nämligen 1983 efter det att Salem blev egen kommun. Jag har botaniserat i gamla Verksamhetsberättelser och Styrelseprotokoll och kan konstatera att det är en aktiv SPF-avdelning som genomfört många bra aktiviteter genom åren.


Fast vi alltså precis kommit igång för hösten så har vi i styrelsen redan börjat att grunna på vad vårens program ska innehålla. Det gäller att ha framförhållning, lokaler ska bokas, bussbolag kontaktas och eventuella föredragshållare kontrakteras. Alla medlemmar är välkomna att kontakta oss och komma med goda ideér och önskemål, vi vet till exempel ännu inte vart vi ska ställa kosan för en lite längre resa till våren. Senast var det ju Dalsland, året före åkte vi på en tredygns rundtur i Skåne. Vi har besökt Höga Kusten och precis innan Pandemin (kommer ni ihåg den?) så var vi i England. De lite längre resorna på våren är enbra tradition som vi vill fortsätta med. Det är inte så tokigt att bli upplockad i Rönninge Centrum eller i Salem utanför Vårdcentralen, installeras i en bekväm långfärdsbuss, ha boende, guidning och mat ordnat i förväg och dessutom göra resan med trevliga kompanjoner i föreningen.


Sist vi räknade så var vi 315 medlemmar. Vi håller ställningarna alltså och inte bara det, nya medlemmar droppar in med jämna mellanrum. Ni som kommit med den senaste tiden är hjärtligt välkomna och vi hoppas att ni ska få positiva upplevelser av medlemskapet. Börja med att anmäla er till 40-årsfesten den 12 oktober, all info finns här på Hemsidan i Höstprogrammet.


PO Lindberg