2024 Tulpanresa

Tulpanresa 2024


16 glada spfare på G för att möta våren. Buss från Rönninge lördag 13 april, till Göteborg för att ta färjan över till Kiel. 

Överfarten var lugn ingen sjögång alls och i Tyskland mötte vi våren. Solsken, gula rapsfält och ljuvlig grönska mötte oss. Nedan en paus efter vägen till Haag.

 I Haag blev det middag. Svamptoast, pärlhöna och sorbet och något gott att dricka till.

Måndag
Döm om vår förvåning när dagen började med lätt solsken då vi hade väntat oss en regnig dag i Keukenhof. Men klockan 12 övergick vårvädret till höstrusk. Då skulle vi vidare till den lilla pittoreska staden Delft. Några trotsade vädret och har förmodligen haft en trevlig eftermiddag där. Andra åkte hem till hotellet för bastu och pool eller kanske vila på rummet.

Tisdag

I dag gick turen till Amsterdam. Uppehåll nästan hela dagen men något kyligt var det. Det blev promenad på stan, kanske en lätt lunch innan det blev båtfärd på kanalen. Då kom regnet så sikten var inte den bästa.


Hemfärd

Vi har bott kungligt, ätit mycket och fantastiskt god mat som hade klassat i Sveriges mästerkock.

Startade onsdag morgon från Haag i strålande sol. Travemünde i hällande regn. Det blev en lugn båtfärd över till Trelleborg där solen lyste på oss igen. Så passerade vid Jönköping med 1 dm snö.

Text hämtad från Facebook skrivet av Irene