2023 Dalsland

Resa till Dalsland 8 juni 2023


26 glada SPF-are på utflykt. Torsdag morgon startade resan mot Dalslands kanal. Första stoppet i Arboga där det var fikarast. Så blev det lunch på Forshems Gästgiveri, från 1564. Vi bjöds på Trösabiffar gräddsås och tillbehör samt kladdkaka med grädde. När Strindberg gästade stället fick han frågan om han tyckte det var bra. "Maten var usel och man fick sova på tre pinnstolar". Det var ett jättemysigt ställe och det var inget fel på maten. Därifrån gick färden vidare till Läckö slott. Där kunde vi verkligen känna historiens vingslag och den duktiga guiden underhöll oss i en timme. Övernattade i Vänersborg.

Dag 2

Solen fortsätter att skina över Sverige. Idag gick färden först till Håverud och akvedukten ett fantastiskt byggnadsverk. Vi hade ett fasligt sjå att räkna alla nitarna i den 30 meter långa rännan men vi fick det till 33.000. Efter en något kylig sjötur, det var inte helt vindstilla, så gick färden åter till Vänersborg och på vägen gjorde vi stopp vid Dalslands konstmuseum vid Upperud i Melleruds kommun. Det blev en liten konstrunda också i trädgården. Sen väntade en tre-rätters middag på hotellet.

Dag 3

Efter en härlig hotellfrukost styrde bussen hemåt mot Salem och Rönninge igen. Första stopp blev vid Falbygdens ost i Falköping. Köpsugna kunde välja bland massor av ostar och annat gott till exempel kalvdans. Lunch fick vi på Gyllene Uttern i Gränna. Där bjöds på god torskrygg serverad på vita linnedukar och en magnifik utsikt över Vättern. Därefter blev det en liten historielektion på Andrémuseet i Gränna. Ett litet stopp till blev det vid Stavsjö. Ingen har nog varit hungrig på den här resan men en glass kan man väl ändå alltid trycka ner. Tack alla medresenärer för trevlig samvaro dessa dagar. Önskar er alla en riktigt trevlig sommar
Irene